Tip van de dag

!!! Bekijkt U dit bericht vanop uw iPhone of iPad ??

vergeet dan niet ook eens te klikken op de horizontale streepjes links boven om de verschillende pagina’s van deze Blog te bekijken en klik zeker ook eens op het symbool rechtsboven om de belangrijke info in de sitebar te bekijken,

Banner-voor-iPhones-en-iPads

“thanks Theo”

 

Tip van de dag

De evolutie op het internet gaat snel, zeer snel.

Daar waar nog niet lang geleden de meerderheid van PC gebruikers voor hun grote PC of Laptop-scherm gekluisterd zaten (meestal ’s avonds na het werk of school), heeft het gebruik zich verplaatst naar iPhone of iPad

De mensen wachten niet langer tot ’s avonds om hun mails na te kijken, maar doen dit reeds overdag als ze even tijd hebben.

Maar…. dat geeft een probleem

  • De meeste web-designers ontwikkelen hun sites voor grote overzichtelijke schermen met meestal een prachtige sitebar waarin belangrijke informatie staat zoals ik hier het vertaalprogramma heb op aangebracht in de sitebar en zeer belangrijk het inschrijfformulier
  • Evenwel…..Op het smallere scherm van een ipad of i phone…….verdwijnt dit.
  • Gevolg….. de bezoekers zien niet welke belangrijke informatie er in de sitebar vermeld staat
  • En…. haken af >>>>> mensen die eenmaal afhaken komen niet meer terug op jouw prachtige site.

Daarom, als je eenmaal aan de hand van de talrijke video’s  (nederlandstalige video’s en Engelstalige video’s) op deze Blog (en de schriftelijke cursus waar ik volop mee bezig ben) jouw eigen website hebt gemaakt, ga dan eens naar jouw admin en klik op weergave, dan zie je beneden de iconen van i pad, i phone en pc staan,  klik ze eens alle drie aan en je ziet meteen hoe jouw bezoekers jouw berichten en website bekijken op hun iPhone of iPad  of hun Pc of laptop en dan weet jij meteen hoe het bij jouw bezoekers overkomt.

De template die ik hier gekozen heb bijvoorbeeld, daar heb ik lang getwijfeld om hem te gebruiken, omdat er geen foother aan is gekoppeld. Een foother is immers belangrijk omdat door het overaanbod op het internet van Blogs en websites de bezoekers meestal de neiging hebben om door te scrollen tot beneden en als er daar dan belangrijke info staat…..bingo. Zij lezen het.

Ik heb uiteindelijk toch gekozen om deze template hier te gebruiken omdat…. hij het voordeel heeft dat gebruikers van iPhone of iPad  de symbolen die er bovenaan staan heel goed kennen, nammelijk de horizontale streepjes links boven op het scherm waar U onmiddellijk op de belangrijke pagina’s terechtkomt en het icoontje rechts boven, waar je onmiddellijk op de zijbalk terechtkomt.

Heb je een PC of laptop bij de hand, maar ook een iPhone of iPad, doe dan eens de test en bekijk dit bericht op beiden, dan zal je meteen merken wat ik bedoel.

Bijkomende tip

Omdat er geen foother op deze template staat, kan je dit omzeilen door een bericht  of pagina te maken dat je niet publiceert maar opslaat als concept. Bij elk nieuw bericht dat je dan publiceert kan je dit copiëren en onderaan elk nieuw bericht plakken. Dit kan je ook doen bovenaan elk bericht

Een voorbeeld van een concept-teks die je kunt opslaan vindt U hier beneden

Vergeet niet van U in te schrijven op deze blog om op de hoogte te blijven rond allerlei nieuwe trends rond internet en Social-Media.

Deel ook met Familie, Vrienden en Kennissen via de deelknoppen hier beneden, er gaat wel altijd iemand bijzijn die jou gaat dankbaar zijn

Volgende Tip die ik eerstdaags ga publiceren

Hoe U snel en eenvoudig jouw eigen emblemen, Banners, Facebook-Headers, en anderen kunt aanmaken.

Voorbeeld hier beneden

cropped-bloggerembleem1.png

 

Bent U nog geen lid van deze Blog? en wilt U op de hoogte blijven van al deze “GRATIS” tips, schrijf U dan nu snel in en ontvang regelmatig deze prachtige tips en adviezen. Uw gegevens worden “NIET” gedeeld met derden en U kunt ten allen tijde eenvoudig terug uitschrijven.

Bedankt

Theo

 

We would very much appreciate if you would like below a reaction sites, "thank You"//wij zouden het waarderen indien U een reactie zou willen plaatsen "THANKS"

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s